عصر خودرو

واردات ۲.۳ میلیارد دلار کالا به کشور در فروردین

عصر بازار- ۲.۳ میلیارد دلار کالا در فروردین ماه ۹۸ وارد کشور شده که از این میزان حدود ۶۳ درصد اقلام واسطه‌ای، ۲۲ درصد مصرفی و بیش از ۱۳ درصد سرمایه‌ای بوده است.

واردات ۲.۳ میلیارد دلار کالا به کشور در فروردین
نسخه قابل چاپ
يکشنبه ۱۲ خرداد ۱۳۹۸ - ۰۹:۰۳:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصر بازار» به نقل از ایبِنا، معاونت بررسی های اقتصادی اتاق بازرگانی تهران در گزارشی به ترکیب کالاهای وارداتی به کشور در فروردین ماه 1398 براساس آمار سازمان توسعه تجارت پرداخته و نوشته است: سهم کالاهای سرمایه ای از مجموع کالاهای وارداتی در مقایسه با میانگین کل سال 97 به طور نسبتا قابل توجهی کاهش یافته است. همچنین سهم کالاهای مصرفی در مدت زمان مشابه افزایش و سهم کالاهای واسطه ای تقریبا بدون تغییر باقی مانده است.

    بررسی ترکیب کالاهای وارداتی از این حیث دارای اهمیت است که با کمک داده های آماری، وضعیت تامین کالاهای گوناگون برای بخش های اقتصادی و بازار مصرف از محل واردات و کارکرد صحیح آن، مورد پایش و تجزیه و تحلیل قرار گیرند.

    براساس این گزارش، بیشترین واردات کالایی کشور در فروردین 98 به واردات کالاهای واسطه ای با سهم تقریبی 63 درصدی اختصاص داشته که این سهم در مقایسه با میانگین کل سال 97 تغییر چندانی نداشته است.

    در این ماه، سهم واردات کالاهای سرمایه ای 13 درصد و سهم کالاهای مصرفی نزدیک به 22 درصد بوده که در مقایسه با میانگین کل سال 97، با افت 2.8 واحد درصدی در سهم کالاهای سرمایه ای و افزایش 5.7 واحد درصدی در سهم کالاهای مصرفی همراه بوده است.

    افزایش سهم کالاهای مصرفی در واردات فروردین 98 ممکن است دلایل گوناگونی از جمله لزوم افزایش ذخایر استراتژیک کشور به ویژه در رابطه با اقلام اساسی به دلیل شرایط نااطمینان پیش رو، تصور جلوگیری از افزایش بیشتر بهای برخی اقلام اساسی از طریق واردات با ارز 4200 تومانی، تخصیص غیربهینه ارز و عدم نظارت کافی و اولویت بندی نادرست کالاهای مشمول دریافت ارز یارانه ای، داشته باشد.

    معاونت بررسی های اقتصادی اتاق بازرگانی نوشته است که کاهش سهم کالاهای سرمایه ای هم ممکن است به علت کاهش انگیزه برای سرمایه گذاری جدید و توسعه در بنگاه ها به علت چشم انداز مبهم و عدم قطعیت های بالا در اقتصاد کشور، تشدید مسائل تحریم و عدم امکان واردات، ناکارآمدی روش تخصیص ارز و نبود منابع مالی لازم برای واردات این اقلام که معمولا ارزبری بالاتری در مقایسه با سایر کالاها دارند، داشته باشد.

    بنا به آخرین گزارش مرکز آمار ایران مربوط به 9 ماهه 1397، رشد سرمایه گذاری کشور در فصل های بهار، تابستان و پاییز سال 1397 به ترتیب برابر با 0.3 درصد، منفی 5.6 درصد و منفی 6.3 درصد بوده که حاکی از استمرار روند نزولی و تشدید سرعت افت سرمایه گذاری در کشور طی سه فصل متوالی است. مقایسه ارزش واردات کالاهای سرمایه ای در سال 1397 و 1396 نیز حاکی از کاهش 19 درصدی واردات این کالاها در کشور است. این موضوع خود شاهد دیگری بر افت سرمایه گذاری در کشور است.

    در گزارشات سازمان توسعه تجارت، موردی تحت عنوان سایر کالاها نیز درج می شود که در سال 1396 سهم 8.1 درصدی، در 1397 سهم 5.5 درصدی و در فروردین 1398 سهم 2.5 درصدی از واردات را داراست.

    برچسب ها