عصر خودرو

توسعه میدان های نفتی مانند معادن به بخش خصوصی سپرده شود

عصر بازار- بخش خصوصی می‌تواند ۶۰ تا ۷۰ درصد مسئولیت دولت را حوزه نفت در شرایط کنونی کشور عهده دار شود.

توسعه میدان های نفتی مانند معادن به بخش خصوصی سپرده شود
نسخه قابل چاپ
شنبه ۰۴ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۳:۰۸:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصر بازار» به نقل از ایرنا، حمید بورد، مدیرعامل شرکت نفت فلات قاره ایران در سومین کنگره اکتشاف و گفت: حدود یک دهه پیش هیچ شرکت بخش خصوصی در بخش حفاری فعال نبود اما امروز پنج شرکت حرفه ای در این زمینه فعالیت می‌کنند.

    مدیرعامل شرکت نفت فلات قاره با بیان اینکه بخش خصوصی در شرایط فعلی کشور باید حضور پررنگی در اجرای پروژه‌های صنعت نفت داشته باشد، اضافه کرد: بخش خصوصی می‌تواند 60 تا 70 درصد مسئولیت دولت را در شرایط کنونی کشور عهده دار شود.

    بورد به ورود استارتاپ ها به صنعت نفت اشاره کرد و اظهار داشت: در این همایش 15 استارتاپ فناورانه صنعت نفت معرفی می شوند.

    مدیرعامل شرکت نفت فلات قاره درباره اجرای طرح های نگهداشت تولید گفت: با سرمایه‌گذاری 6 میلیارد دلاری که برای پروژه‌های نگهداشت و تولید در نظر گرفته شده روح تازه‌ای در کالبد صنعت دمیده می‌شود.

    وی اضافه کرد: چهار پروژه از بسته نگهداشت و تولید توسط شرکت نفت فلات قاره ایران اجرا می‌شود.

    بورد ادامه داد: قرارداد 2 طرح امضا شده و یک طرح نیز تا پایان امسال نهایی و اجرا می‌شود.
    وی با تاکید بر لزوم توجه به استفاده از توان بخش خصوصی خاطر نشان کرد: بخش دولتی صنعت نفت آماده همکاری با بخش خصوصی است.

    همچنین رکن‌الدین جوادی مدیرعامل سابق شرکت ملی نفت نیز در این همایش گفت: امیدوارم مسیر پرشتاب توسعه صنعت نفت را فارغ از محدودیت‌های بین‌المللی ادامه دهیم که فعالیت‌های استارتاپی تضمین‌کننده این شتاب است.

    وی افزود: اصلاح حکمرانی و توجه به بهش خصوصی فرصت‌های خوبی برای توسعه صنعت نفت فراهم می‌کند که باید بدان توجه داشت.

    صالح هندی، مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت نیز با طرح این پرسش که میدان های نفتی با معادن معمولی چه تفاوتی دارند، گفت: برای توسعه و اکتشاف معادن پروانه بهره‌برداری صادر می شود که این اقدام را نیز می‌توان برای استخراج و توسعه میدان های نفتی و گازی انجام داد.

    صالح هندی افزود: منایع و ذخایر قابل توجه نفت در کشور وجود دارد که تاکنون توسعه نیافته اما می توان توسعه و بهره برداری از آنها را به بخش خصوصی واگذار کرد.

    مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت اضافه کرد: در سه عنصر غیرمتعارف شامل نفت شیل، گاز شیل و هیدرات های گازی منابع عظیمی در کشور وجود دارد که هنوز توسعه نیافته اند، باید استخراج و اکتشاف آنها را به بخش خصوصی واگذار کرد.

    وی با بیان اینکه اینکه این اقدام را می‌توان با واگذاری طرح ها و میدان های کوچک شروع کرد و سپس به سراغ طرح‌های بزرگ رفت، اضافه کرد: بخش خصوصی می‌تواند به خوبی بخش قابل توجهی از وظایف دولت در صنعت نفت را بر عهده بگیرد.

    هندی گفت: آمریکا نیز برای توسعه ذخایر غیر متعارف خود به سراغ بخش خصوصی رفت و دولت تنها اقدام به فراهم کردن زیرساخت‌ها کرد.

    وی به مشکلات صنعت نفت اشاره کرد و ادامه داد: صنعت نفت به عنوان پدر خانواده همیشه وظیفه نان آوری در کشور را داشته و فرصتی نداشته که به خود برسد اما اکنون نیاز به تحول و نوسازی دارد.

    مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت تصریح کرد: شرکت ملی نفت باید درهای خود را به روی ایده های جدید و استارتاپ ها باز کند و امیدواریم با روی کار آمدن مدیران جدید و با استفاده از تجربه های گذشتگان بتوانیم تحولی را در صنعت نفت شاهد باشیم.

    وی گفت: صنعت نفت علاوه بر فشارهای بین المللی تحت فشارهای داخلی نیز قرار دارد.

    هندی یادآور شد: پس از 40 سال دشمنان هنوز برای ضربه زدن به ایران تلاش می‌کنند صنعت نفت را هدف قرار بدهند که این نشان‌دهنده جایگاه این صنعت در کشور است.

    وی به دستاوردهای صنعت نفت در بخش اکتشاف اشاره کرد و گفت: در 40 سال اخیر با وجود تولید و مصرف میلیون‌ها بشکه از ذخایر نفت و انرژی، هنوز میزان ذخایر دست نخورده به میزان 40 سال قبل است که نشان می دهد همزمان با مصرف، اکتشاف میدان های جدید نیز به خوبی انجام شده است.

    مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت افزود: در بخش گاز 80 درصد ذخایر گازی پس از پیروزی انقلاب اسلامی کشف شده است.

    هندی اضافه کرد: ایران رتبه اول ذخایر گازی و رتبه چهارم ذخایر نفتی و از نظر مجموع آنها رتبه نخست را در جهان داراست، اما از نظر ضریب تولید نسبت به ذخایر رتبه خوبی را دارا نیستیم که نشان می دهد بخش عمده ای از ذخایر هنوز به بهره برداری نرسیده است.
    وی با بیان اینکه صنعت نفت در 40 سال اخیر دچار کهولت شده است، گفت: باید در عرصه زیرساخت‌ها، ساختار و بخش های مختلف، تغییر، تحول و زایش جدیدی را در صنعت نفت ایجاد کنیم.

    مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت تاکید کرد: شرکت ملی نفت باید سعی کند وارد عرصه کسب و کار شود هرچند که مسئولیت های مربوط به خدمات اجتماعی را نیز باید به صورت هدفمند و شناسنامه‌دار ادامه دهد.

    وی با بیان اینکه استانداردهای جدید بین المللی باید رعایت شود، گفت: باید به تقویت بخش خصوصی نیز توجه کرد زیرا مردم در اداره امور از دولتی ها صاحب صلاحیت بیشتری هستند.
    هندی با بیان اینکه باید بخش خصوصی به طور جدی تر وارد صنعت نفت شود، اظهار داشت: از مجموع 250 میدان و ذخایر نفتی کشف شده 120 مورد و از مجموع 130 میدان گازی کشف شده 100 میدان هنوز توسعه نیافته است.

    برچسب ها