عصر خودرو

رئیس کمیسیون صادرات اتاق ایران خبر داد:

درباره چگونگی بازگشت ارز حاصل از صادرات اختلاف نظر وجود دارد

عصر بازار- رئیس کمیسیون توسعه صادرات اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران گفت: بانک مرکزی و صادرکنندگان روی موضوع «بازگشت ارز حاصل از صادرات» اتفاق نظر دارند اما در مورد چگونگی انجام آن اختلاف نظرهایی وجود دارد.

درباره چگونگی بازگشت ارز حاصل از صادرات اختلاف نظر وجود دارد
نسخه قابل چاپ
يکشنبه ۱۶ دی ۱۳۹۷ - ۲۲:۱۴:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصر بازار» به نقل از ایرنا، «عدنان موسی پور» که روز (شنبه) در نشست نمایندگان صادرکنندگان با رئیس کل بانک مرکزی حضور داشت، امروز اظهار داشت: صادرکنندگان در این نشست خواستار اصلاح ساز و کارهای فعلی برای بازگرداندن ارز حاصل از صادرات شدند.
    وی افزود: شیوه تعهد ارزی فعلی صادرکنندگان در مسیری غلط طراحی شده است و بخشنامه های مکرر نیز به منظور اصلاح این روند ابلاغ می شود.
    وی که ریاست اتاق مشترک ایران و قطر را نیز به عهده دارد، اضافه کرد: صادرکنندگان واقعی برای ادامه فعالیت خود و تامین هزینه های جاری تولید یا خرید کالا، مجبور هستند ارز را برگردانند.
    موسی پور ادامه داد: یکی از اختلاف نظرهای صادرکنندگان با بانک مرکزی در ارتباط با ارز حاصل از صادرات به عراق، افغانستان و برخی کشورهای حاشیه خلیج فارس است؛ درآمدهای حاصل از صادرات به این کشورها از طریق صرافی ها به صورت ریال به کشور باز می گردد و بر اساس روش فعلی صادرکننده باید آن وجوه را به ارز تبدیل و به سامانه نیما عرضه کند.
    رئیس کمیسیون توسعه صادرات اتاق بازرگانی ایران افزود: در بخشنامه های مرتبط با تعهد ارزی صادرکنندگان تاکید شده که ارز حاصل از صادرات باید ظرف سه ماه به سامانه نیما عرضه شود، در حالی که در بعضی کشورها تا کالا به کشور مقصد برسد سه ماه طول می کشد.
    به گزارش ایرنا، بر اساس تصمیم شورای عالی هماهنگی اقتصادی همه صادرکنندگان غیرنفتی موظفند حداکثر سه ماه بعد از صادرات ارز حاصل از صادرات خود را در سامانه نیما عرضه کرده یا به‌ ترتیبی که بانک مرکزی معین می‌کند، ارز حاصل از صادرات خود را به چرخه اقتصادی کشور برگردانند.
    موسی پور تصریح کرد: زمان بازگشت ارز برای همه کشورها و همه گروه های کالایی یکسان نیست.
    وی نخستین و شاید مهمترین درخواست صادرکنندگان را لغو پیمان سپاری ارزی عنوان کرد و گفت: این خواسته، دیروز در جلسه با رئیس کل و معاون ارزی بانک مرکزی نیز مطرح شد.
    رئیس کمیسیون توسعه صادرات اتاق بازرگانی ایران اضافه کرد: رئیس کل بانک مرکزی نیز در این جلسه مشکلات خود را مطرح کرد.
    «عبدالناصر همتی» رئیس کل بانک مرکزی دیروز در نشست هم اندیشی با هیات رییسه و اعضای اتاق های بازرگانی ایران، تاکید کرده بود ارز حاصل ازفروش نفت به کالاهای اساسی و استراتژیک اختصاص می یابد و برای تامین دیگر نیازهای مردم، باید از ارز حاصل از صادرات استفاده کرد.
    وی اضافه کرد: اگر صادرکنندگان ارز حاصل از صادرات بیشتری را به سامانه نیما عرضه کنند، شاهد تعادل بیشتر نرخ ارز در بازار خواهیم بود و اینگونه بخش خصوصی به رونق تولید نیز کمک کرده است.
    به گزارش ایرنا، پس از تغییر سیاست های ارزی دولت، صادرکنندگان غیرنفتی ملزم شدند ارز حاصل از صادرات خود را در سامانه ارزی نیما ارایه کنند تا صرف واردات شود.
    با این حال و براساس اعلام بانک مرکزی، مجموع فروش ارز حاصل از صادرات در سامانه نیما از 16 مرداد امسال تا نهم دی ماه به 6 میلیارد و 536 میلیون یورو رسید و به این ترتیب مجموع تامین ارز به پنج میلیارد و 732 میلیون یورو رسیده است.
    این در حالیست که طبق آمار گمرک ایران در 9 ماهه نخست امسال ارزش صادرات غیرنفتی کشور به 33 میلیارد و 358 میلیون دلار رسید در حالی که در همین مدت 32 میلیارد و 620 میلیون دلار کالا نیز وارد کشور شده است.

    برچسب ها
    پربازدیدترین های ۲ روز گذشته
      پربازدیدترین های هفته
        دکه مطبوعات
        • بازار امرز ۴۰۲
        • بازار امروز ۴۰۱
        • بازار امروز ۴۰۰
        • بازار امروز ۳۹۹
        • بازار امروز ۳۹۸
        • بازار امروز ۳۹۷
        • بازار امروز ۳۹۶
        • بازار امروز ۳۹۵
        • بازار امروز ۳۹۴
        آخرین بروزرسانی ۴ ماه پیش
        آرشیو