رییس سازمان بورس در بازدید از ۳ شرکت صبا فولاد خلیج فارس، پالایش نفت بندرعباس و سیمان هرمزگان خبر داد:

آمادگی بازار سرمایه برای تأمین مالی شرکت‌های فولادی، پالایشگاهی و سیمان

عصر بازار- رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار از ۳ شرکت صبا فولاد خلیج فارس، پالایش نفت بندرعباس و سیمان هرمزگان بازدید کرد.

جمعه ۰۵ بهمن ۱۴۰۳ - ۲۱:۰۰:۰۰

آمادگی بازار سرمایه برای تأمین مالی شرکت‌های فولادی، پالایشگاهی و سیمان

به گزارش پایگاه خبری «عصر بازار» به نقل از سنا، حجت‌اله صیدی در این بازدیدها تأکید کرد: اگر می‌گوییم بازار سرمایه باید بزرگ‌تر شود و ارزش آن افزایش قابل ملاحظه‌ای پیدا کند، یک راهش کمک به توسعه و ارتقای شرکت‌های بورسی است و راه دیگرش، پذیرش بیش‌تر شرکت‌ها در بورس.

او ابراز امیدواری کرد؛ بازدید مدیران ‌بازار سرمایه‌ از این شرکت‌ها، مقدمه‌ای برای تسهیل تأمین مالی آن‌ها برای توسعه بیشتر باشد.

ارزش بازار فولادی‌ها می‌تواند بالاتر باشد

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در بازدید از شرکت صبا فولاد خلیج فارس، گفت: به ازای هر یک میلیون تن ظرفیت تولید فولاد و با توجه به ارزش جایگزینی، یک شرکت فولادی می‌تواند ارزش بازار به مراتب بالاتری داشته باشد که چندین برابر قیمت‌های فعلی است.

او افزود: ظرفیت تولید فولاد در کشور حداقل برای 55 میلیون تن هدف‌گذاری شده که نقش شرکت‌هایی مانند صبا فولاد برای تحقق این هدف بسیار اساسی است.

صیدی با اشاره به این‌که در فولاد، زنجیره‌ محصول خیلی مهم است، گفت: ‌تکمیل این زنجیره نیازمند سرمایه‌گذاری و تأمین مالی است که تأمین مالی آن می‌تواند در بازار سرمایه صورت گیرد.

او با بیان این‌که صنایعی مانند سیمان و فولاد به دلیل ظرفیت‌های کشور در بخش انرژی فسیلی، دارای مزیت رقابتی بالقوه‌ای هستند، تأکید کرد که این مزیت‌ها نباید با قطعی برق، گاز و نظایر آن، مورد تهدید قرار بگیرد.

آمادگی برای کمک به تأمین مالی طرح‌های توسعه‌ای شرکت‌های سیمانی

صیدی همچنین در بازدید از شرکت سیمان هرمزگان، با اشاره به اینکه هنوز به سرانه تولید یک میلیون تن سیمان به ازای هر نفر از جمعیت کشور نرسیده‌ایم، گفت: پتانسیل تولید 85 تا 90 میلیون تن سیمان در کشور را داریم.

او با بیان مزیت‌های واقع‌شدن کارخانه سیمان هرمزگان در نزدیکی دریا، گفت: در دنیا صنایع کنار دریا همیشه مزیت دارند، چون از پتانسیل صادراتی برخوردارند. صادرات سیمان هم با کشتی صرفه دارد.

او ادامه داد: تقاضای کشورهای حاشیه خلیج فارس و کشورهای اطراف به‌گونه‌ای است که اگر همه سیمان تولیدی کارخانه‌های نزدیک دریا را صادر کنیم، باز هم همه تقاضای آن‌ها پوشش داده نمی‌شود. برای مصرف داخل می‌توانیم از تولید سایر کارخانه‌های مرکز کشور استفاده کنیم. همه مسئولان کشور و استان‌های ساحلی کمک کنند تا محدودیت‌های صادراتی برای تولیدکننده‌های سیمان ایجاد نشود.

او در بخش دیگری از سخنان خود گفت: بورس کالا نیز می‌تواند امکان قیمت‌گذاری و عرضه سیمان به صورت دلاری را فراهم کند، اما مشروط به شناخت خریدار و با نیت صادرات.

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار تاکید کرد: با تقویت بنیه صادراتی، ارزش بازاری سهام شرکت‌های سیمانی باید بیش از این باشد.

او در خواست کرد؛ همه مسئولان برای توسعه اقتصادی کشور و افرایش درآمدهای صادراتی کمک کنند تا برق و گاز صنایع از کمترین میزان قطعی برخوردار باشد.

صیدی گفت: برای کمک به تأمین مالی طرح‌های توسعه‌ای شرکت‌های سیمانی از جمله شرکت سیمان هرمزگان از طریق انتشار اوراق بدهی آمادگی داریم.

دخالت در کار پالایشگاه‌های مهم نتیجه‌ خوبی ندارد

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در بازدید از شرکت پالایش نفت بندرعباس نیز گفت: بازار سرمایه پتانسیل زیادی برای تأمین مالی طرح‌های توسعه پالایشگاهی دارد.

او با اشاره به اینکه نحوه قیمت‌گذاری خوراک و عیناً محصول پالایشگاه‌ها از یک طرف و از طرفی فشار به پالایشگاه‌ها برای به هم زدن ترکیب محصولات که موجب می‌شود گاهی وزن محصولات دارای حاشیه‌ سود کم یا حتی زیان، بالاتر از سایر محصولاتی باشد که به مراتب اقتصادی‌تر هستند، از چالش‌های مهم پالایشگاه‌ها است، گفت: البته می‌دانیم که این‌موضوع به خاطر نیاز مردم و محدودیت‌های بین‌المللی است ولی در هر صورت دخالت در کار پالایشگاه‌های مهم نتیجه‌ خوبی ندارد، ضمن این‌که طلب‌های این شرکت‌ها هم گاهی به موقع تسویه نمی‌شود.

اوتأکید کرد: با توجه به نگاه حمایتی سازمان بورس و اوراق بهادار از شرکت‌های بورسی و حفظ حقوق سهامداران، این سازمان در پیگیری مطالبات پالایشگاه‌ها از دولت همراهی لازم را دارد.

برچسب ها

سازمان بورس و اوراق بهادار
مطالب مرتبط بیشتر
برگشت به بالا