صعود دلار در سایه انفعال بازارساز

عصر بازار- با افزایش تقاضا در بازار ارز، قیمت ها هم صعودی شده اما بازارساز نقش خاصی در مدیریت این تقاضا ندارد.

يکشنبه ۲۳ دی ۱۴۰۳ - ۱۶:۱۵:۰۰

صعود دلار در سایه انفعال بازارساز

به گزارش پایگاه خبری «عصر بازار» به نقل از فارس، بازار ارز تهران طی روزهای گذشته شاهد نوسانات قابل توجهی بود که قیمت دلار را با رشدی 800 تومانی به محدوده جدیدی وارد کرد.این تغییرات قیمتی در کنار افزایش تقاضا و انتظارات تورمی، بازار را به سمت کریدور هشتم هدایت کرد. کارشناسان معتقدند این روند ممکن است موقتی باشد و در صورت تغییر سیاست‌های اقتصادی و اقدامات بازارساز، قیمت‌ها به سطوح پایدارتر بازگردند. اما در شرایط فعلی که انتظارات تورمی رشد قابل توجهی داشته، بازارساز نیز به حالت انفعال درآمده است.
قیمت ها در کانال ناپایداری
بسیاری از کارشناسان معتقدند این رشد به وضوح تحت تأثیر انتظارات تورمی در کشور و افزایش تقاضا برای ارزهای خارجی قرار داشته است.ورود دلار به کانال هشتاد هزار تومانی یک روند موقتی است و ممکن است به زودی با افزایش عرضه ارز از سوی بازارساز، همراه با انتشار سایر اخبار و تحولات، قیمت‌ها به محدوده‌ای پایین تر بازگردند.در این میان، دلار هرات و درهم امارات هم به‌طور مشابه با روند افزایشی، نوساناتی را تجربه کردند، اما نتواستند در کانال جدید خود تثبیت شوند. در این راستا، تحلیل‌ها حاکی از آن است که حباب درهم در هفته گذشته به بالاترین سطح خود از ابتدای سال رسید که نشان‌دهنده ناپایداری در روند قیمتی است.
یکی از عوامل مهم در نوسانات اخیر، پیش‌بینی‌ها درباره تغییرات سیاست‌گذاری‌های اقتصادی و تأثیر آن‌ها بر نرخ ارز است. قیمت دلار در بازار رسمی نیز شاهد افزایش بوده است ولی با انچه سیاست گذار به دنبال آن بوده است، فاصله زیادی دارد. روند فعلی می تواند تفاوت میان نرخ‌های رسمی و آزاد را با شکاف بیشتری مواجه کند.پیش‌بینی‌ها حاکی از آن است که اگر قیمت دلار در کریدور هشتم تثبیت نشود و سیاست‌های بانک مرکزی نتواند کنترل مؤثری بر نوسانات داشته باشد، احتمال کاهش بیشتر عرضه ارز و افزایش مجدد تقاضا وجود خواهد داشت.
آینده بازار ارز و طلا
در هفته‌های آتی، پیش‌بینی‌ها برای بازار ارز و طلا پیچیده‌تر می‌شود. اگر دلار بتواند در سطح فعلی خود تثبیت شود، احتمال حرکت آن به سمت میانه کریدور هشتم و افزایش بیشتر قیمت وجود دارد.از سوی دیگر، عواملی چون کسری بودجه و رشد نقدینگی می‌توانند به‌عنوان محرک‌های اصلی برای صعود مجدد دلار عمل کنند.در چنین شرایطی، انتظار می‌رود که فشارهای تورمی و اقتصادی به بازار ارز و طلا در ماه‌های پایانی سال بیشتر فشار بیاورد و شاهد فراز و فرودهای بیشتری در قیمت‌ها باشیم.
کامران رحیمی، کارشناس اقتصاد ایران در گفت و کو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس گفت: طی معاملات روز گذشته، افزایش قیمت دلار در کنار افت بازار بورس، نشان‌دهنده وضعیت شکننده‌ای است که به نظر می‌رسد تحت تاثیر تعطیلی‌های پی‌درپی و مشکلات ناشی از ناترازی انرژی قرار دارد. این کارشناس اقتصادی ادامه داد: از سوی دیگر، درهم امارات با کاهش تقاضا مواجه شده و این کاهش تقاضا باعث کاهش حباب درهم از بالاترین امسال نیز شده است.وی افزود: به نظر می‌رسد که عوامل بیرونی مانند مذاکرات و کاهش تقاضای تجاری ارز، تا حد زیادی فشارهای بازار را کاهش خواهد داد. در این میان، قیمت نفت نیز در روند صعودی قرار دارد که می‌تواند انتظارات از درآمد نفتی ایران را تقویت کرده و تأثیر مثبتی بر بازار ارز بگذارد.رحیمی تاکید کرد: به‌طور کلی، وضعیت بازار ارز و طلا در هفته‌های آینده به تحولات اقتصادی داخلی و خارجی وابسته است که می تواند منجر به کاهش قیمت ها در بازار شود.
انس به کدام سمت می رود؟
درحالی بازارهای مالی روز جمعه نوسانات چشم‌گیری را تجربه کردند، طلا و دلار آمریکا پایداری منحصربه فردی از خود نشان دادند و در برابر واکنش‌های اولیه به گزارش مشاغل آمریکا مقاومت کردند هردوی این دارایی‌ها باوجود فروش اولیه در سطح بالاتری بسته شدند و انتظارات بازار را به چالش کشیدند.نوسانات روز گذشته طلای جهانی و شاخص دلار نشان می‌دهد که حرکت آنها برخلاف چیزی که پس از انتشار آمار قوی از اشتغال انتظار می‌رود افزایشی بوده است.تحلیلگران بازار معتقدند که عملکرد مثبت طلا احتمالا نشان‌دهنده نگرانی‌هایی فراتر از ملاحظات سنتی درباره نرخ بهره است. باوجودی که گزارش قوی اشتغال احتمال کاهش نرخ بهره فدرال رزرو در این ماه افت زیادی داشت.به‌نظر می‌رسد سرمایه‌گذاران ریسک های متعددی را در مدنظر قرار می دهند. این نگرانی‌ها شامل فشارهای تورمی بالقوه، ادامه تنش‌های ژئوپلتیک و نااطمینانی‌های سیاسی داخلی هستند. الگوی معاملاتی این روزهای طلا و دلار نشان می‌دهد که بازار به جای پاسخ صرف به انتظارات از سیاست پولی، بر پوشش ریسک‌های متعدد متمرکز شده است که نشان دهنده تغییر احتمالی در احساسات بازار و همبستگی‌های سنتی است.

برچسب ها

بازار ارزقیمت ارز
مطالب مرتبط بیشتر
برگشت به بالا