بازار جهانی نقره در سال ۲۰۲۵ به کدام‌سو می‌رود؟

چشم انداز رشد نرخ نقره تا ۵۰ دلار در هر اونس

عصر بازار- بسیاری از تحلیلگران معتقدند؛ رشد قیمت نقره در سال جدید میلادی هم ادامه خواهد داشت و در سال ۲۰۲۵ قیمت هر اونس نقره به ۵۰ دلار هم می‌رسد. به باور آنان، نرخ هر اونس نقره قبل از سال ۲۰۲۷ میلادی به ۷۷ دلار خواهد رسید.

دوشنبه ۱۰ دی ۱۴۰۳ - ۱۰:۳۰:۰۰

چشم انداز رشد نرخ نقره تا ۵۰ دلار در هر اونس

به گزارش پایگاه خبری «عصر بازار» به نقل از سنا، اینترنت مملو از پیش‌بینی‌ها درباره افق بازار و قیمت نقره است و در بسیاری از آنها، ارقام بالا برای قیمت این فلز گرانبها مطرح شده است. در سال 2024 میلادی قیمت طلا و نقره رشد چشمگیر داشت و با آن‌که درباره تداوم رشد سریع قیمت طلا در سال 2025 تردیدهایی پدید آمده اما بسیاری از تحلیلگران معتقدند قیمت نقره به رشد خود ادامه می‌دهد به‌طوری که سال آینده قیمت هر اونس از این فلز به 50 دلار می‌رسد و قبل از سال 2027 رقم قیمت این فلز به 77 دلار در هر اونس خواهد رسید.

عوامل اثرگذار بر بازار نقره

سرمایه گذاران در بازار نقره باید به تحولاتی که در حوزه فناوری در جهان رخ می دهد دقت کنند، زیرا این تحولات سبب رشد مصرف نقره می شود. تولید انرژی های تجدیدپذیر یا توسعه هوش مصنوعی به شکل های مختلف بر مصرف نقره تاثیر می گذارند. این یعنی، وقتی خبرهایی از سرمایه گذاری کشورها در بخش های فناوری منتشر می شود یا وقتی یک فناوری رشد چشمگیری دارد سرمایه گذاران باید به رشد سریع‌تر مصرف نقره و افزایش قیمت‌ها فکر کنند. تحلیل‌گران هم‌چنین به سرمایه‌گذاران هشدار می‌دهند بازار نقره بسیار پرنوسان است.

خلاصه پیش‌بینی‌ها:

سال 2025 قیمت ها به 50 دلار در هر اونس می رسد.

در سال 2026 قیمت نقره در محدوده 50 دلار تثبیت می‌شود.

در سال 2027 قیمت نقره به 77 دلار نزدیک می شود.

در سال 2030 قیمت این فلز به اوج خود یعنی 82 دلار خواهد رسید.

نشانه‌های دوره رونق بازار

بررسی‌های انجام شده نشان می‌دهد؛ در سال‌های پیش رو روند منحنی نرخ نقره صعودی است.

در ادامه به نشانه‌هایی که بر مبنای آن می‌توان افق بازار نقره را پیش‌بینی کرد، اشاره شده است:

رونق بازار طلا: نخستین مورد وضع بازار طلا است. این باور در بین تحلیلگران وجود دارد که بدون رونق در بازار طلا امکان رونق در بازار نقره وجود ندارد. البته رشد قیمت نقره معمولا با تاخیر رخ می دهد به همین دلیل سرمایه‌گذاران با شروع رشد قیمت طلا خود را برای حضور فراگیر در بازار نقره آماده می کنند. تمایل به جا نماندن از دیگران در کسب سود از رشد قیمت ها سبب هیجان در بازار نقره می شود. این روند بارها در بازار دو فلز گران‌بها مشاهده شده است.

انتظارات تورمی: دومین نشانه از رشد قیمت نقره، افق تورم از دید سرمایه گذاران است. انتظارات تورمی به رشد قیمت طلا منجر می‌شود و به‌طور طبیعی سبب افزایش قیمت نقره هم می‌شود. در واقع همبستگی انتظارات تورمی با قیمت طلا و نقره مثبت است. برعکس این موضوع هم صادق است یعنی کاهش انتظارات تورمی مقدمه افول قیمت طلا و نقره بوده است. مادام که انتظارات تورمی باقی هستند و شدت می‌یابند بازار نقره مستعد رشد است البته همان‌طور که گفته شد رشد قیمت نقره همواره با تاخیر رخ می‌دهد و شاید مدتی بازار ثبات داشته باشد.

نسبت یورو به دلار: سومین نشانه از رشد قیمت نقره، رشد نسبت یورو به دلار است. در واقع برای رشد قیمت نقره یکی از نشانه ها، رشد نسبت یورو به دلار است. اساسا رشد این نسبت به رشد قیمت فلزات گران‌بها کمک می کند. اگر دلار رشد کند امکان رشد قیمت طلا و نقره وجود ندارد مگر آن‌که عوامل موثر دیگر چنان قدرتمند باشند که تاثیر دلار قدرتمند را خنثی کنند. فلزات گران‌بها مانند بسیاری از مواد خام دیگر به دلار قیمت گذاری می‌شوند و رشد ارزش دلار بر قیمت ها فشار وارد می‌کند.

وضع بازار آتی: چهارمین نشانه از رشد قیمت نقره تجمع سرمایه گذاران در بازار آتی است. نمودارها از مساعد بودن شرایط رشد قیمت نقره بر مبنای حضور معامله گران در این بازار حکایت دارد. این یعنی سال 2025 و سال 2026 احتمال رشد قیمت نقره بالاست.

وضع بازار فیزیکی: مانند بازارهای دیگر کمبود در بازار فیزیکی زمینه ساز رشد قیمت ها در آینده نه چندان دور است. هنگامی‌که بازارها دچار کسری عرضه می‌شوند و این کسری ادامه پیدا می‌کند می توان مطمئن بود بازار رونق می‌یابد. تازه ترین پیش‌بینی موسسه نقره از کسری 282 میلیون اونسی عرضه نقره در سال جاری حکایت دارد. سال جاری برای چهارمین سال پی در پی بازار دچار کسری است و این وضعیت ادامه پیدا خواهد کرد. در واقع نشانه های متعدد از تشدید کسری در بازار نقره حکایت دارند.

نکته: رونق بازار نقره از پیش شروع شده است. درحالیکه بسیاری از سرمایه گذاران منتظر شروع رونق بازار این فلز گران‌بها هستند واقعیت این است که این دوره از پیش شروع شده است. امسال قیمت نقره مثل قیمت طلا رشد کرده و گاه عملکرد آن مثبت تر از طلا بوده است. برخی اختلال‌ها در هفته‌های اخیر فشارهایی بر بازار وارد کرده است. برای مثال رشد شاخص دلار که حاصل پیروزی ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکاست، بر بازار فشار وارد کرده است. در این دوره چند هفته ای، قیمت طلا هم پایین آمده است.

دیدگاه نهادهای مالی

بانک‌های سرمایه‌گذاری درباره افق بازارها گزارش‌هایی منتشر می کنند.

در زیر پیش‌بینی چند نهاد درباره افق بازار نقره مطرح شده است:

بانک جی پی مورگان معتقد است؛ متوسط قیمت هر اونس نقره سال آینده 36 دلار است.

ساکسو بانک رقم قیمت نقره در سال آینده را 40 دلار پیش‌بینی کرده است.

بانک بین المللی آی ان جی هلند معتقد است متوسط قیمت نقره سال آینده 29.5 دلار است.

بانک جهانی در گزارش خود پیش بینی کرده قیمت این فلز سال آینده 7 درصد رشد می کند.

گروه بانکی استرالیا و نیوزیلند معتقد است قیمت نقره سال آینده بین 32 دلار تا 35 دلار نوسان خواهد کرد.

بانک یو بی اس معتقد است قیمت نقره سال جدید بیت 36 تا 38 دلار نوسان می کند.

در نهایت برخی بانک ها معتقدند قیمت نقره سال آینده بین 35 دلار تا 37 دلار نوسان می کند.

برخی نهادها و تحلیلگران دیدگاه بسیار خوشبینانه درباره افق بازار در سال آینده دارند یعنی معتقدند قیمت این فلز سال جدید به 50 دلار در هر اونس افزایش خواهد یافت. یک نکته بسیار مهم بازده نسبی بازار نقره است. شاید پیش بینی هایی که درباره میزان رشد قیمت نقره مطرح است چندان جذاب به نظر نرسد اما باید به این موضوع توجه کرد که بازده دیگر بازارها احتمالا پایین تر از نقره خواهد بود. این یعنی برای تصمیم گیری درباره حضور در بازار نقره صرفا نباید به اعداد خام توجه کرد بلکه باید بازدهی پیش بینی شده بازار را با بازدهی دیگر بازارها مقایسه کرد و بر این مبنا درباره سرمایه گذاری تصمیم گرفت.

ریسک‌ها

تمام پیش‌بینی‌هایی که درباره وضعیت بازارهای مختلف در سال جدید مطرح شده غیرقطعی هستند و ریسک تحقق نیافتن آن‌ها وجود دارد اما تحلیل‌گران بر مبنای شرایط کنونی بازار، روندهای تاریخی و تحولاتی که احتمالا در آینده رخ می‌دهد افق بازارها را با درصدی از خطا پیش‌بینی می‌کنند. برای بازار نقره هم وضعیت به همین شکل است.

یک ریسک، ضعف بخش تولید در آمریکا و اقتصادهای بزرگ است. این ضعف می‌تواند از بالا باقی‌ماندن نرخ های بهره نشات بگیرد. پیش‌بینی کنونی تحلیل‌گران این است که دولت آمریکا به تنش‌های تجاری دامن خواهد زد و شرکای تجاری آمریکا این اقدام را به درستی مدیریت نخواهند کرد یعنی آن‌ها هم اقدامات تلافی جویانه انجام می دهند در نتیجه اقتصادها دچار ضعف می‌شوند.

نکته دیگر که کم‌تر به آن توجه شده احتمال رکود در اقتصاد آمریکا یا اروپا است. شاید در 2 سال آینده میلادی نشانه‌های ضعف و رکود در این 2 اقتصاد نمایان شود. مسلما این اتفاق به کاهش تقاضا برای نقره منجر می‌شود. با آن‌که وضعیت اقتصاد آمریکا خوب است اما در دوران کنونی اتفاقات غیرمنتظره می تواند مسیر بازارها را تغییر دهد. هیچ تضمینی درباره رخ ندادن رکود در اقتصاد آمریکا در سال جدید وجود ندارد. بی ثباتی اقتصادی و تنش های ژئوپلیتیک اثرات منفی بر بازار نقره دارند.

تقاضا در بخش صنعت، فناوری و انرژی

انقلاب انرژی پاک محرک قدرتمند بازار نقره است. در واقع حرکت جهان به سمت انرژی های پاک محرک اصلی رشد مصرف و افزایش قیمت نقره است. خاصیت‌های منحصر به‌فرد نقره سبب شده این فلز در تولید پنل های خورشیدی، خودروهای برقی و رآکتورهای هسته ای به‌طور گسترده مورد استفاده قرار گیرد. سال جاری میلادی در آمریکا 105 میلیون پنل خورشیدی نصب شد. در این تعداد پنل خورشیدی 67 میلیون اونس نقره به‌کار رفته است. از سوی دیگر در هر خودروی برقی تا 50 گرم نقره استفاده می‌شود و این یعنی تولید میلیون‌ها دستگاه از این خودروها رشد سریع مصرف نقره را تضمین می کند. در زیر اندازه بازار پنل های خورشیدی تا سال 2032 نشان داده شده است. این بازار با سرعت در حال رشد است و از این جهت تقاضای برای نقره تضمین شده است. از سوی دیگر در یک رآکتور هسته‌ای به 56 هزار اونس نقره نیاز است. ساخت رآکتورهای هسته‌ای در بسیاری از کشورها، از ژاپن گرفته تا رومانی، در حال افزایش است. حوزه مهم دیگر برای مصرف نقره سیاست‌های هوش مصنوعی است. نقره بسیار رساناست و استفاده از آن در سیستم های نیمه هادی ضروری است. هر ساله مصرف نقره در این بخش میلیون ها اونس رشد می‌کند.

 

در سال 2016 تولید نقره به 900 میلیون اونس رسید و از آن سال میزان تولید رشد محسوس نداشته درحالی‌که مصرف در حال افزایش است. این روند به معنای رشد قیمت‌هاست. البته رشد قیمت نقره به شرکت‌ها انگیزه بیش‌تری برای افزودن بر فعالیت اکتشاف و تولید می‌دهد. اما برآیند عرضه و تقاضا به شکلی است که بازار با کسری مواجه است.

 

میزان تولید نقره از سال 2005 تا سال گذشته میلادی به تن

یک سناریوی مثبت

آیا ممکن است قیمت طلا و نقره سال جدید به رکوردهای جدید برسد؟ با قطعیت نمی‌توان به این پرسش پاسخ منفی داد. پیش‌بینی کنونی بدبینانه است یعنی به دلیل وعده هایی که ترامپ داده این باور وجود دارد که سال آینده ضعف در اقتصادهای بزرگ مشاهده خواهد شد و تقاضای بخش صنعت برای نقره رشد چشمگیر نخواهد داشت. از سوی دیگر انتظار می رود نرخ بهره در آمریکا بالا باقی بماند زیرا فشارهای تورم در اثر اقدامات ترامپ رشد خواهد کرد. اما نمی توان با قطعیت گفت این اتفاقات رخ خواهد داد. کاهش نرخ های بهره و رونق بخش صنعت در جهان است یک سناریوی مثبت است. اگر اقدامات ترامپ آنقدر که اکنون تصور می شود اثرات منفی نداشته باشد و بخش تولید در اقتصادهای بزرگ رونق یابد می توان به افزایش قیمت طلا و نقره فکر کرد.

برخی تفاوت های نقره و طلا

درک تفاوت های طلا و نقره بسیار مهم است زیرا به سرمایه گذاران کمک می کند بر مبنای این تفاوت ها و شرایط واقعی اقتصاد جهان، تصمیم های بهتری برای حضور در بازار بگیرند. نقره حساسیت بیشتری به تحولات صنعتی در جهان دارد زیرا بیش از 50 درصد نقره در بخش صنعت و فناوری استفاده می شود. نکته دیگر این است که نوسان قیمت نقره از طلا بیشتر است بنابراین سرمایه گذاران در بازار نقره باید با بی ثباتی و نوسان های بزرگ در قیمت ها سازگار شوند. سومین تفاوت این است که طلا بیش از نقره به سبدهای سرمایه گذاری تنوع می بخشد. طلا همچنین نقدشوندگی بالاتری دارد.

در زیر مصرف نقره در بخش های مختلف به میلیون اونس نشان داده شده است. رقم کلی بنا به اعلام موسسه نقره، 1.2 میلیارد اونس است.

 

سهم کشورها از تقاضا برای نقره

 

عرضه و تقاضای سالانه جهانی برای نقره

 

برچسب ها

نقرهبازار جهانی
مطالب مرتبط بیشتر
برگشت به بالا