کارشناس بازار سرمایه بررسی کرد:

تاثیر تغییر سیاست ارزی بر بازار سرمایه

عصر بازار- آغاز به کار بازار یکپارچه توافقی ارزی، خط بطلانی بر نرخ نیما کشیده و حالا این پرسش مطرح است که این امر چه تاثیری بر صنعت و بازار سرمایه می‌گذارد؟ ، حمید میرمعینی، کارشناس بازار سرمایه، در این باره اعلام کرد: شرکت‌های بسیار بزرگ و تاثیرگذار بورس، عمدتا صادرات محور هستند در نتیجه تغییر سیاست‌های ارزی بر آن‌ها اثرگذار است. به همین دلیل راه‌اندازی سامانه یکپارچه بازار توافقی ارز و حذف نرخ نیمایی، این دسته از شرکت‌های بورس، از دایره مشکلات ارزی رها می‌شوند.

شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ - ۱۲:۲۷:۰۰

تاثیر تغییر سیاست ارزی بر بازار سرمایه

به گزارش پایگاه خبری «عصر بازار» به نقل از سنا، حمید میرمعینی گفت: شرکت‌های بزرگ و تاثیرگذار اقتصاد ایران در تالار بورس فعال هستند، این دسته از شرکت‌ها با رفع مشکلات فروش ارز و هم‌چنین با برچیده شدن سامانه‌ نیما و لغو سیاست‌های غیرکارشناسی و افزایش فروش منابع ارزی اصل از صادرات به نرخ بازار، سود بیشتری کسب خواهند کرد.

صنایع برنده

او در پاسخ به این پرسش که از تغییر سیاست ارزی بانک مرکزی کدام صنایع سود بیشتری می‌برند، گفت: صنایع پتروشیمی، پالایشی، فولاد، فلزات رنگی، صنایع معدن و معادن و... تحت تاثیر مثبت این سیاست قرار خواهند گرفت.

میرمعینی، در تشریح نحوه افزایش سود این گروه‌ها، گفت: از این پس شرکت‌های مزبور می‌توانند؛ مابه التفاوت نرخ نیما و نرخ ارز آزاد را به نفع سهامداران و سرمایه‌گذاران خود، کسب کنند.

لزوم ایجاد یک بازار متشکل و آزاد ارز

این کارشناس بازار سرمایه، با اشاره به اهمیت تداوم این گونه سیاست‌های ارزی، گفت: موفقیت این سیاست در گرو ایجاد یک بازار متشکل و آزاد، با کم‌ترین دخالت دولت است. این مدل مدیریتی می‌تواند نوید بخش سیاست‌گذاری‌های بهتر و در نتیجه آینده اقتصادی بهتر باشد.

میرمعینی ادامه داد: علاوه بر سیاست‌های ارزی اخیر ما شاهد تنظیم بودجه عقلایی و سیاست‌گذاری‌های اقتصادی درست هستیم و اگر گشایش‌های بین‌المللی هم اتفاق بیافتند می‌توان انتظار رشد و بالندگی بیشتری را در اقتصاد کشور داشت.

عقلانیت در سیاست‌های دولت

این کارشناس بازار سرمایه، ادامه داد: با عقلانیتی که در سیاست‌های اقتصادی دولت به وجود آمده، امیدوارم همچنان شاهد اخبار مثبت در حوزه اقتصاد باشیم.

او افزود: با کاهش تنش‌های سیاسی، این امید وجود دارد که دولتمردان بتوانند تحولات بنیادی بیشتری در اقتصاد ایجاد کنند و در نتیجه بهبود در سیاستگذاری‌های مناسب اقتصادی، مجددا چرخ سرمایه‌گذاری‌های مستقیم و غیرمستقیم در بورس به گردش در خواهد آمد و به مرور شاهد کاهش ناترازی‌ها در بخش‌های مختلف تولید از جمله صنایع زیرساختی خواهیم بود.

برچسب ها

دلارارز نیمایی
مطالب مرتبط بیشتر
برگشت به بالا