رییس کمیسیون سرمایهگذاری و تامین مالی اتاق بازرگانی ایران مطرح کرد:
پیشبینی پذیری اقتصاد مهمترین رکن بهبود فضای کسبوکار
عصر بازار- فرشید شکرخدایی، رییس کمیسیون سرمایهگذاری و تامین مالی اتاق بازرگانی ایران، پیشبینیپذیری اقتصاد را مهمترین رکن بهبود فضای کسبوکار ذکر کرد.
جمعه ۰۸ تير ۱۴۰۳ - ۱۴:۰۱:۰۰
به گزارش پایگاه خبری «عصر بازار» به نقل از سنا، فرشید شکرخدایی با اشاره به تاثیر ماده 24 قانون بهبود مستمر محیط کسبوکار، گفت: مهمترین رکن بهبود فضای کسبوکار، پیشبینیپذیری اقتصاد است که به طور قطع با این آئیننامه این مهم محقق خواهد شد.
بهبود محیط کسبوکار
وی با بیان این که با بهبود محیط کسبوکار میتوان ضمن صرفنظر از سیاستگذاری خاص به بهبود و ارتقای اقتصاد کمک کرد، افزود: پیشبینی پذیری اقتصاد به این معنا است که افراد، دستگاهها و سازمانهای مربوطه قابلیت برنامهریزی و پیشبینی کارها و اقدامات را برای آینده داشته باشند.
شکرخدایی عنوان کرد: بازار سرمایه محلی است که عملا حقیقیها و حقوقیهای حرفهای و همچنین نهادهای مالی تصویری روشن از آینده مالی خود داشته باشند، در غیر این صورت دچار ضرر و زیان خواهند شد.
ترسیم چشماندازی از آینده داراییها
رییس کمیسیون سرمایهگذاری و تامین مالی اتاق بازرگانی ایران تاکید کرد: نخستین موضوع برای تقویت بازار سرمایه، ترسیم چشماندازی درست از آینده داراییها است به این معنا که سرمایهگذار باید دید بلندمدتی به بازار داشته باشد. همچنین پیشبینیپذیری اقتصاد از دیگر موارد مهمی است که میتواند به بازار سرمایه و جذب سرمایهگذار کمک کند.
شکرخدایی با بیان این که سرمایهگذار نیازمند پیشبینیپذیری است، گفت: باید اقدامات مهمی در راستای بهبود روند بازار و پیشبینیپذیری آن انجام شود چرا که بازار بیشتر از فرهنگسازی نیازمند ثبات در تصمیمگیریها است. بنابراین با اجرای آئیننامه بهبود مستمر محیط کسبو کار شاهد اتفاقات مثبتی خواهیم بود.
آمادهسازی برای اجرای آئیننامه بهبود مستمر محیط کسبوکار
وی در ادامه اظهار داشت: با ابلاغ آییننامه اجرایی ماده 24 قانون بهبود مستمر محیط کسبوکار، دستگاههای اجرایی مکلفند هر گونه تغییر سیاستها، مقررات و رویههای اقتصادی خود را قبل از اجرا اطلاعرسانی کنند که این موضوع در زمینه تعرفهها و صادرات بسیار مهم است به طوری که طی جدولی، سیاستها، مقررات و رویههای اجرایی راجع به مالیات، گمرک و غیره مشخص شده است.
رییس کمیسیون سرمایهگذاری و تامین مالی اتاق بازرگانی ایران ادامه داد: الزام اجرای این آئیننامه از اول تیرماه سال جاری بوده و در فاصله یک تا سه ماهه بین تصویب تا اجرا بخشی از آماده سازیها در حال انجام است. هدف از این آئیننامه شفافسازی سیاستها و برنامههای اقتصادی و جلوگیری از تصویب مقررات ناگهانی از سوی دولت و دستگاههای اجرایی است و از این پس قانون بهبود مستمر محیط کسب و کار از یک سو بر مسئولیتپذیری دولت در برابر اقتصاد بخش خصوصی میافزاید و از سوی دیگر، عرصه همکاری مستمر بخش خصوصی با دولت را مهیا میکند.
تاثیر اجرای قانون کسب و کار در بازار سرمایه
وی تصریح کرد: دستگاههای اجرایی مکلفند پیشنویس مقررات خود را مطابق دستورالعمل ابلاغی معاونت حقوقی رئیس جمهور یک هفته قبل از صدور منتشر و به اطلاع عموم برسانند تا فرصت لازم برای دریافت نظرات عموم و فعالان اقتصادی و تشکلها (جمع سپاری) در تدوین مقررات فراهم شود.
شکرخدایی مطرح کرد: با اجرای این قانون، پیشبینیپذیری اقتصاد افزایش یافته و آرامش در بازار سرمایه حاکم میشود و دیگر شاهد قیمتگذاری دستوری در بخشهای مختلف نخواهیم بود و بازار سرمایه نیز میتواند در جریان آخرین اتفاقات و تصمیمات قرار گیرد.
نظارت و پیگیری
رییس کمیسیون سرمایهگذاری و تامین مالی اتاق بازرگانی ایران، نقش رسانههای گروهی را برای اجرای هر چه بهتر این آئیننامه مهم خواند و گفت: پیگیری رسانهها و نقش آنها نظارتها را توسعه داده و از غافلگیر شدن فعالیتهای تجاری جلوگیری خواهد کرد. مهمترین عامل اجرایی این آئین نامه نظارت و پیگیری رسانهها است.
شکر خدایی در پایان گفت: با اجرای این قانون، ضمن ایجاد تطابق و تنظیم روابط و تصمیمات شرکتها، جلوی بخشنامههای کوتاهمدت نیز گرفته خواهد شد.
برچسب ها
سرمایه گذاریتامین مالیاتاق بازرگانی ایران