افزایش ۴۱ درصدی صادرات غیرنفتی ایران به افغانستان
عصر بازار- میزان صادارت غیر نفتی ایران به افغانستان در ۲ ماه نخست سال جاری ۳۵۰ میلیون دلار است که این عدد حکایت از افزایش ۴۱ درصدی در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته را نشان می دهد.
عصر بازار- میزان صادارت غیر نفتی ایران به افغانستان در ۲ ماه نخست سال جاری ۳۵۰ میلیون دلار است که این عدد حکایت از افزایش ۴۱ درصدی در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته را نشان می دهد.
به گزارش پایگاه خبری «عصر بازار» به نقل از مهر، حسین روستایی، افغانستان را ششمین مقصد صادراتی ایران معرفی کرد و گفت: افغانستان یکی کشورهای هدف صادراتی، با بالاترین تراز تجاری مثبت با ایران است. میزان صادرات غیر نفتی ایران به افغانستان در 2 ماه نخست سال جاری 350 میلیون دلار است که این عدد حکایت از افزایش 41 درصدی در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته را نشان میدهد.
رایزن بازرگانی ایران در افغانستان، تصریح کرد: ارزش صادرات غیر نفتی ایران به افغانستان در 2 ماهه اول سال 1403 به میزان 102 میلیون دلار و در وزن نیز 181 هزار تن افزایش را تجربه کرد که در مجموع ارزش صادرات غیر نفتی ایران به افغانستان در 2 ماهه اول سال 1403 به رقم 350 میلیون دلار و به لحاظ وزنی به 795 هزار تن رسید که این میزان، در مقایسه با دوره مشابه سال گذشته 29 درصد در وزن افزایش یافته است.
به گفته وی؛ مهمترین اقلام صادراتی به افغانستان عبارتند از: روغنهای سبک، فرآوردهای نفتی، گازهای نفتی، شمش، آهن، فولاد، کامپاند، پلی اتیلن، هیدروکربورهای سبک و سنگین، مواد غذایی، اوره، گوجه فرنگی، سیب درختی، سیمان، انواع پلی اتیلن، سیبزمینی، میوهجات و سبزیجات، پرتقال و شیرخشک.
رایزن بازرگانی ایران در افغانستان میزان واردات ایران از افغانستان را در 2 ماهه اول سال جاری در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته به رقم بیش از 7 میلیون دلار رسید. محصول ذرت دامی با 3.3 میلیون دلار افزایش، جو با 8.1 میلیون دلار افزایش، روغن جانشین کره کاکائو با یک میلیون دلار افزایش، اسپند با 321 هزار دلار افزایش، بادام زمینی با 255 هزار دلار افزایش و سرب تصفیه نشده با 211 هزار دلار افزایش از مهمترین اقلام مؤثر در افزایش واردات از افغانستان بودهاند.
بنا به اظهارات روستایی؛ ذرت دامی، جو، روغن جانشین کره کاکائو، سایر نباتات مورد استفاده در صنعت عطر سازی، اسپند، بادام زمینی با غلاف، سرب تصفیه نشده، میوههای خشک، فلفل، مویز و انواع حبوبات از مهمترین اقلام وارداتی از افغانستان است.
وی گفت: متوسط ارزش گمرکی هر تن کالای صادراتی به افغانستان در 2 ماهه اول سال 1403 بیش از 440 دلار بوده که در مقایسه با دوره مشابه سال 1402 (405 دلار)، بیش از 35 دلار در هر تن افزایش را تجربه کرده است که حاکی از صادرات کالاهای با ارزش افزوده بیشتر به افغانستان در دوره مورد بررسی است.