افزایش حدود ۵ برابری صادرات دانشبنیانها طی سالهای ۹۹ تا ۱۴۰۱
عصر بازار- در سالهای ۱۳۹۹ تا ۱۴۰۱ صادرات شرکتهای دانشبنیان با رشد حدود ۱۰۰ درصدی در هر سال از ۲۹۶ میلیون دلار به هزار و ۱۳۲ میلیون دلار افزایش یافته و در این مدت واردات شرکتهای دانشبنیان نیز با رشد سالانه حدود ۵۰ درصد از هزار و ۶۳۳ میلیون دلار به سه هزار و ۸۵۵ میلیون دلار رسیده است.
يکشنبه ۰۲ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۶:۵۲:۰۰
به گزارش پایگاه خبری «عصر بازار» به نقل از ایسنا، بر اساس گزارشی تحلیلی از 177 هزار کوتاژ صادرات و واردات و بیش از 5.5 میلیون داده گمرک جمهوری اسلامی ایران و معاونت توسعه شرکتهای دانشبنیان، شرکتهای نوآور با سهم حدود 20 درصدی از کل شرکتهای دانشبنیان، 67 درصد درآمد و بیش از 75 درصد صادرات و واردات این حوزه را در اختیار دارند. این در حالی است که شرکتهای فناور با سهم کمتر از 7 درصد از کل شرکتهای دانشبنیان حدود 30 درصد درآمد و بیش از 20 درصد تجارت خارجی دانشبنیان را در کارنامه خود دارند.
بنابر این گزارش، در این سالها، حوزه فناوری مواد شیمیایی بیشترین سهم از صادرات را با حداقل 50 درصد دارا بودهاند و این نسبت هر ساله افزایش داشته است، حوزه فناوریهای ماشینآلات، برق و الکترونیک و دارویی به ترتیب در رتبههای بعدی صادرات قرار دارند. تنها حوزه فناوری که تراز تجاری مثبت دارد، حوزه پیشرفته شیمیایی است.
به نقل از معاونت علمی ریاست جمهوری، ارزش وزنی صادرات محصولات دانشبنیان بر اساس دادههای معاونت توسعه اقتصاد دانشبنیان، 13 درصد افزایش و به صورت همزمان ارزش وزنی واردات این شرکتها 10 درصد کاهش یافته است؛ بدین معنی که علاوه بر افزایش حجم صادرات دانشبنیان، عمق ساخت داخل محصولات دانشبنیان صادراتی نیز افزایش یافته است.
بررسی دادههای مربوط به مقصد صادرات شرکتهای دانشبنیان نیز نشان میدهد بر اساس آن حدود 80 درصد صادرات شرکتهای دانشبنیان به کشورهای آسیایی بوده و در عین حال حدود 90 درصد واردات شرکتهای دانش بنیان از کشورهای آسیایی است. البته 36 درصد واردات و 22 درصد صادرات شرکتهای دانشبنیان مربوط به کشور امارت برای صادرات مجدد و واردات مجدد به مبادی و مقاصد تجاری دیگر است.
نکته قابل تامل اینکه بر اساس دادههای مندرج در این گزارش، حدود نیمی از صادرات شرکتهای دانشبنیان دراین سالها مربوط به صادرات کالای دانشبنیان آنها بوده است.