وزیر برق عراق: واردات گاز از ایران به قوت خود باقی خواهد ماند
عصر بازار- وزیر برق عراق گفت که با توجه به نیاز مبرم کشورش به گاز ایران برای تولید برق، واردات گاز ایران به قوت خود باقی خواهد ماند.
عصر بازار- وزیر برق عراق گفت که با توجه به نیاز مبرم کشورش به گاز ایران برای تولید برق، واردات گاز ایران به قوت خود باقی خواهد ماند.
به گزارش پایگاه خبری «عصر بازار» به نقل از فارس، «زیاد علی فاضل»، وزیر برق عراق امروز دوشنبه بر تداوم واردات گاز کشورش از ایران تاکید کرد.
وی در گفتوگو با پایگاه خبری العربی الجدید نزدیک به قطر درباره اینکه آیا توافق بغداد با تهران برای تهاتر گاز ایران با نفت سیاه عراق بدون هیچ مانعی در جریان است، گفت:« بله نیاز ما به گاز ایران همچنان ادامه دارد».
وزیر عراقی تأکید کرد: نیروگاههای برق عراق که با سوخت گاز کار میکنند، حدود هفت تا هشت هزار مگاوات برق تولید میکنند و با توجه به اینکه طرحهای پیشین وزارت نفت عراق برای ایجاد پروژههای سرمایه گذاری روی گاز عراق به تعویق افتاده است، نیاز ما به واردات گاز به قوت خود باقی است، با این حال موضوع اجرای پروژههای سرمایهگذاری را هم دنبال میکنیم.
فاضل تاکید کرد: به دلیل مشکلاتی که قبلا در پرداختهای مالی بانک تجارت عراق به تهران در نتیجه تحریمهای آمریکا که موجب طولانی شدن فرایند حسابرسی مالی در این زمینه شده بود و بدهی انباشته بغداد به تهران را به حدود 11 میلیارد دلار رسانده بود، توافق تهاتر نفتی به منظور رفع مشکلات مذکور و تضمین ادامه صادرات گاز ایران به عراق منعقد است و مقرر شد که عراق در ازای گاز دریافتی، نفت سیاه به ایران صادر کند.
وی افزود: این رویه، جدید نیست زیرا وزارت نفت عراق سالها با همین سازوکار حقوق شرکتهای خارجی فعال در میادین را پرداخت میکند و طرف ایرانی هم اکنون بدون هیچ مشکلی گاز را با نرخ روزانه 40 میلیون متر مکعب به عراق صادر می کند، در حالی که کل نیاز روزانه عراقی ها به گاز به 55 میلیون متر مکعب میرسد.
فاضل همچنین در ادامه با اشاره به امضای یادداشت تفاهم کشورش با ترکمنستان برای صادرات روزانه 25 میلیون متر مکعب گاز به عراق گفت: به دلیل فاصله جغرافیایی، انتقال گاز از طریق خطوط لوله ایران انجام میشود، زیرا شبکه خط لوله مستقیمی بین عراق و ترکمنستان وجود ندارد و اکنون در حال تعیین هزینه ها بر اساس معادلات قیمت بین المللی هستیم.
وی افزود: در مرحله بعدی ایجاد ساز و کار واردات گاز از ترکمنستان، ما با ایران قرارداد مبادلهای منعقد میکنیم، به نحوی که ایران از طریق آن گاز ترکمنستان را دریافت میکند و همان مقادیر را از طریق خطوط لوله مشترک با ما در ازای هزینههای توافقی در اختیار عراق قرار میدهد که این مقادیر ربطی به 40 میلیون مترمکعبی ندارد که از ایران طبق قرارداد تهاتر با نفت سیاه وارد میشود.
وزیر برق عراق همچنین از ورود کشورش به مذاکراتی با قطر برای واردات گاز مایع خبر داد و گفت البته در خصوص این طرح هیچ میزان یا هزینه یا زمانی برای شروع واردات آن تعیین نشده و ممکن است اجرای آن تا سال 2026 طول بکشد.
وی کل نیاز برقی عراق را 40 هزار مگاوات دانست و گفت در حال حاضر ما توانسته ایم تولید را به 26 هزار مگاوات برسانیم و هنوز تا رسیدن به ظرفیت مطلوب 14 هزار مگاوات کمبود داریم.