اشتغال پایدار در سایه مهارت آموزی در محیط واقعی کار
عصر بازار- برابر گزارشها طی سال گذشته اجرای طرح آموزش در محیط واقعی کار در صنایع و صنوف ۳۴ درصد رشد داشته و بیش از ۹۳ هزار نفر آموزش به مهارت آموزان ارائه شده است.
عصر بازار- برابر گزارشها طی سال گذشته اجرای طرح آموزش در محیط واقعی کار در صنایع و صنوف ۳۴ درصد رشد داشته و بیش از ۹۳ هزار نفر آموزش به مهارت آموزان ارائه شده است.
به گزارش پایگاه خبری «عصر بازار» به نقل از ایسنا، بیکاری از جمله چالش های کشور و بازار کار به شمار می رود که کاهش نرخ آن عاملی موثر در رشد اقتصادی است و چاره اندیشی در این خصوص می تواند آثار و پیامدهای زیان بار آن را در جامعه کاهش دهد.
وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به منظور تحرک بخشی به بازار کار و ایجاد فرصت های شغلی برای جوانان جویای کار، زنان و فارغ التحصـیلان دانشگاهی طرح مهارت آموزی در محیط واقعی کار را در دستور کار دارد.
طرح مهارت آموزی در محیط واقعی کار با هدف تربیت و ارتقای مهارت های شغلی جوانان جویای کار 15 ساله و بالاتر فاقد مهارت یا کم مهارت به اجرا درآمده و مسئولیت اصلی اجرای آن در سالهای اخیر به عهده سازمان آموزش فنی و حرفهای بوده است.
از دیگر اهداف اجرای این طرح یادگیری عملی و کاربردی مهارت های آموزشی، آشنایی با محیط کسب و کار واقعی، افزایش خودباوری مهارت آموزان، حفظ مشاغل فعلی و سنتی و جذب نیروی کار ماهر در بنگاهها است.
بر اساس گزارش سازمان آموزش فنی و حرفه ای از اجرای طرح آموزش در محیط واقعی کار طی سال گذشته 93 هزار و 725 نفر آموزش به مهارت آموزان متقاضی در بخش صنوف و صنایع ارائه شده که 34 درصد رشد نسبت به سال قبل از آن داشته است. همچنین 34 هزار و 559 نفر آموزش در واحدهای پذیرنده ارائه شده که از رشد 14 درصدی برخوردار بوده است.
غلامحسین حسینی نیا - معاون وزیر کار- در گفت و گو با ایسنا، در این باره می گوید: یکی از ماموریت های مهم و هدفگذاری شده سازمان آموزش فنی حرفهای، ارائه آموزشهای مهارتی تخصصی و موردنیاز بازار کار و تدوین استانداردهای روز آموزش مهارت است. اجرای طرح مهارتآموزی در محیط کار واقعی کار نیز در راستای یادگیری عملی و کاربردی مهارت های شغلی در این مسیر تدوین شده است.
او می گوید: این طرح با کمک اصناف در سطح کشور به اجرا در می آید و طبق ارزیابی صورت گرفته یک میلیون و 400 هزار واحد صنفی قابلیت نقش آفرینی در قالب طرح آموزشی در محیط کار واقعی را دارند.
به گفته رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای واحدهای صنفی می توانند کارآموزان را در قالب طرح مهارت آموزی در محیط واقعی کار آموزش دهند و در پایان دوره پس از برگزاری آزمون برای افراد آموزش دیده مدرک بین المللی مطابق با دورههای آموزشی در مراکز دولتی صادر می شود.
وی با اشاره به ظرفیتهای سازمان فنی و حرفه ای می گوید: در حال حاضر در سازمان آموزش فنی و حرفه ای 640 مرکز دولتی آموزشی متشکل از 5400 کارگاه وجود دارد که سالانه ظرفیت آموزش بیش از 550 هزار نفر دوره را دارند. همچنین بیش از 12 هزار آموزشگاه آزاد فنی و حرفه ای با ظرفیت آموزش 600 هزار نفر دوره در سال وجود دارد که در مهارت آموزی و اشتغال آفرینی مهارت آموزان نقش موثری و بسزایی ایفا می کند.
به گزارش ایسنا، کارشناسان تاکید دارند که مهارت آموزی در محیط واقعی کار ضمن افزایش بهرهوری، موجب آشنایی افراد با فضای کسب و کار می شود به نحوی که مهارت آموزان پس از کسب دانش کافی به بنگاه اقتصادی معرفی شده و با گذراندن دورههای مهارتی جذب بازار کار میشوند.