نجفیمنش با اشاره به معاملات خودرو در بورس کالا:
۱۱ همت از کف دلالان خودرو رفت
عصر بازار- رئیس انجمن صنایع همگن قطعهسازی با بیان اینکه عرضه کامل خودرو در بورس کالا رانت را حذف می کند، گفت: در این مدت که خودرو در بورس کالا عرضه شده، ۱۱ هزار میلیارد تومان از کف دلالان خارج شده است.
چهارشنبه ۰۵ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۸:۲۱:۰۰
به گزارش پایگاه خبری «عصر بازار» به نقل از مهر، محمدرضا نجفیمنش اظهار کرد: توقف بخشی از قرعه کشی و آغاز عرضه خودرو در بورس کالا باعث شد در این مدت کوتاه، 11 هزار میلیارد تومان از کف دلالان برود و به جیب خودروسازان و مردم واریز شود؛ این فرآیند باید با جدیت بیشتری دنبال شود تا کل رانت در این صنعت حذف شود.
رئیس هیأت مدیره انجمن صنایع همگن قطعهسازی کشور ادامه داد: درست ترین حالت برای قیمت گذاری خودرو این است که قیمتها تحت نظارت متولی این صنعت از سوی خودروسازان پیشنهاد شود اما دخالت 29 نهاد در قیمت گذاری خودرو، مانع این مسیر شده است؛ این اتفاق باعث شده که حداقل 120 تا 150 هزار میلیارد تومان به خودروسازان ضرر وارد شود.
وی با بیان اینکه هم اکنون تنها راه منطقی برای عرضه خودرو، بورس کالا است، گفت: این موضوع را باید مورد توجه داشته باشیم که خودروسازیها کاملاً دولتی نیستند و بخش زیادی از مردم سهامدار این شرکت ها هستند؛ بنابراین، تصمیماتی از جمله قیمت گذاری دستوری یا فرمولی توسط هر نهادی، در واقع تنبیه سهامداران و سود رساندن به یک سری دلال است.
نجفی منش ادامه داد: روش فروش خودرو از طریق قرعه کشی مانند بلیت بخت آزمایی پیش از انقلاب بود و یک سود خیلی بزرگ برای برندگان داشت که متأسفانه این قرعه کشی، تمام ملت ما را تبدیل به دلال کرده بود، به همین دلیل 12 میلیون نفر در قرعهکشی ثبت نام میکردند که نه برای داشتن خودرو بلکه برای تفاوت قیمت 100 الی 200 میلیونی قیمت نسبت به بازار ثبت نام میکردند؛ برای ریشه کن کردن این اتفاقات بهترین راه این است که کل تولید خودرو در بورس عرضه شود.
این فعال بخش خصوصی افزود: بیشترین تقاضا برای خودروهایی است که اختلاف قیمت زیادی نسبت به بازار دارند برای مثال خودروهای شرکت سایپا که اختلاف قیمت با بازار ندارد همان مقدار خودرو عرضه شده هم فروش نمیرود ولی خودروی دنا به علت داشتن اختلاف قیمت بالا فروش بیشتری دارد.
نجفی منش تصریح کرد: دولت و مجموعه حاکمیت، فقط 3 ماه عرضه کامل خودرو در بورس را امتحان کنند، شک نکنید با این اقدام صفهای شلوغ و دروغین خرید خودرو که عامل آن سیاست گذاری اشتباه است، برچیده شده و حالت معمولی پیدا میکنند و بعد از آن برای افراد جامعه که درآمد کمتری دارند میتوان روشهای دیگری در نظر بگیرند.
رئیس هیأت مدیره انجمن صنایع همگن قطعهسازی کشور در مورد نظر منتقدان به عرضه شفاف خودرو در بورس افزود: اوباما و ترامپ خواستند این صنعت را در کشور تعطیل کنند نتوانستند و حال بعضی از داخلیها خود میخواهند صنعت را از کار بیاندازد. واقعیت این است که چه دوست داشته باشیم چه نه، قیمتها با نرخ دلار تغییر میکند یعنی با افزایش دلار قیمتها هم افزایش میابند و افزایش دلار هم به افزایش حجم نقدینگی بستگی دارد.
وی با بیان اینکه در ایران روزی 5 هزار میلیارد تومان به نقدینگی ما اضافه میشود، گفت: تقاضا بالای این روزها در بازار خودرو و عرضه محدود به دلیل دیدگاه همین مخالفان در بورس، پاسخگوی خریداران نیست در حالی که اگر کل تولید در بورس عرضه و قیمت واقعی شود، تفاوت فاحش قیمتها کم میشود و اتفاقی که برای سایپا افتاد و عرضه بیشتر از تقاضا رقم خورد، تکرار میشود؛ با این اقدام تقاضا به شدت پایین میآید و سپس خودروسازان برای فروش باید طرحهای فروش اقساطی راه اندازی کنند.