ترانزیت خارجی ۳۱ درصد رشد کرد
عصر بازار- طبق اعلام گمرک ایران، در چهار ماه اول امسال ترانزیت خارجی از مسیر ایران به مرز پنج میلیون تن رسیده و رشد ۳۱ درصدی داشته است.
عصر بازار- طبق اعلام گمرک ایران، در چهار ماه اول امسال ترانزیت خارجی از مسیر ایران به مرز پنج میلیون تن رسیده و رشد ۳۱ درصدی داشته است.
به گزارش ایسنا، سیدروح اله لطیفی- سخنگوی گمرک ایران - درباره وضعیت ترانزیت خارجی طی چهار ماهه امسال توضیح داد: گمرک منطقه ویژه شهید رجایی در استان هرمزگان، با پذیرش ورود یک میلیون و 727 هزار تن کالای عبوری خارجی و رشد 44.5درصدی نسبت به مدت مشابه در جایگاه نخست قرار گرفته است و گمرک پرویزخان در استان کرمانشاه با پذیرش ورود 582 هزار تنی کالای خارجی برای عبور از کشورمان و رشد 141درصدی و گمرک باشماق در استان کردستان با ورود 448 هزار تن کالای ترانزیتی و کاهش 30 درصدی نسبت به چهار ماه نخست سال قبل در رتبههای دوم و سوم قرار دارند.
بر اساس این گزارش، گمرک بازرگان در استان آذربایجان غربی با پذیرش 410 هزار تن کالای ترانزیتی عبوری از ایران و رشد 9 درصدی، گمرک سرخس در استان خراسان رضوی با پذیرش 332 هزار تن و کاهش 40درصدی، گمرک بیله سوار در استان اردبیل با پذیرش 245 هزار تنی و رشد 88درصدی، گمرک جلفا در استان آذربایجان شرقی با پذیرش 217 هزار تنی و رشد 61 درصدی در رتبههای چهارم تا هفتم پذیرش کالاهای عبوری خارجی از مسیر ایران در چهار ماه نخست امسال قرار دارند.
گمرک لطف آباد در استان خراسان رضوی با ورود و پذیرش 150 هزار تن کالای ترانزیتی و رشد 115درصدی، گمرک بندر لنگه با پذیرش 137 هزار تن کالای ترانزیتی و رشد 124 درصدی و گمرک میرجاوه در استان سیستان و بلوچستان با پذیرش و ورود 107 هزار تن کالای ترانزیتی خارجی برای عبور از کشورمان و رشد 174درصدی نسبت به مدت مشابه، در جایگاه هشتم تا دهم ورود کالاهای خارجی عبوری از ایران قرار دارند.
آنطور که لطیفی گفته است در سال 1400 تراتزیت خارجی رشد 68 درصدی داشته و این مسیر رشد در چهار ماهه امسال نیز با افزایش 31 درصدی نسبت به مدت مشابه همراه بوده، سال 1401 حدنصاب تراتزیت خارجی در تاریخ کشورمان جابجا شود. بالاترین میزان جابجایی کالای ترانزیتی کشورمان مربوط به سال1393 بوده که 13 میلیون و 200 هزار تن کالای خارجی از مسیر ایران عبور کرده است و سیاست اعلامی و برنامه ریزی دولت سیزدهم نیز رسیدن به تراتزیت 20میلیون تنی در سال جاری است.