۶۰ تعاونی سال گذشته در کردستان تشکیل شد
عصر بازار- مدیر تعاون اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کردستان گفت: سال گذشته ۶۰ تعاونی با ایجاد ۵۱۶ فرصت شغلی در استان کردستان تشکیل شد.
عصر بازار- مدیر تعاون اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کردستان گفت: سال گذشته ۶۰ تعاونی با ایجاد ۵۱۶ فرصت شغلی در استان کردستان تشکیل شد.
به گزارش پایگاه خبری «عصر بازار» به نقل از ایرنا؛ علی اصغر عباسی افزود: آمار تعاونیهای فعال و در دست اجرای استان در حال حاضر یک هزار و 933 مورد است که از این تعداد یک هزار و 582 تعاونی فعال هستند.
وی ادامه داد: این تعداد تعاونی حدود 183 هزار نفر عضو دارند و منجر به اشتغالزایی برای 17 هزار نفر در مناطق مختلف استان شده است.
مدیر تعاون اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کردستان با اشاره به وجود بیش از 50 تعاونی بزرگ مقیاس در استان، اضافه کرد: 18 اتحادیه شرکتهای تعاونی نیز در کردستان مشغول به فعالیت هستند.
وی گفت: سه تعاونی نوع جدید توسعه و عمران شهرستانی، فراگیر و سهامی عام نیز در کردستان وجود دارد که تاکنون سه تعاونی توسعه و عمران شهرستان در شهرهای بیجار، مریوان و دیواندره و پنج تعاونی فراگیر در شهرهای قروه، سقز و مریوان تشکیل شده و یک تعاونی سهام عام نیز در دست اقدام است.
تشکیل تعاونیهای فراگیر با محوریت صنایع دستی
عباسی افزود: یکی از برنامههای امسال ما تشکیل تعاونیهای فراگیر با محوریت صنایع دستی در شهرستانهای بانه و سروآباد است که 70 درصد از اعضای این تعاونیها را در بدو ورود افراد تحت پوشش نهادهای حمایتی، مستمری بگیر، روستایی یا فعال حوزه صنایع دستی تشکیل میدهند.
وی ادامه داد: یکی از برنامه های دیگر دولت در سال جاری اختصاص 25 درصد از تسهیلات بانکی تبصره 18 و 25 درصد از تسهیلات مشاغل خانگی به بخش تعاون است که الزاما باید انجام شود.
مدیر تعاون اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کردستان اضافه کرد: در راستای جذب این تسهیلاتها درصدد انعقاد تفاهمنامههایی با ادارات و دستگاههای مرتبط همچون جهاد دانشگاهی، مراکز دانشگاهی، جهاد کشاورزی، سازمان صمت و غیره هستیم تا بتوانیم زمینه جذب این تسهیلات را فراهم کنیم.
وی افزود: در این راستا بخش تعاون استان قریب به 700 میلیارد تومان طرح آماده دارد که باید تسهیلات به آنها اختصاص یابد.
هدفگذاری تشکیل تعاونیهای دانش بنیان در سال جاری
عباسی گفت: یکی دیگر از برنامههای ما در سال جاری تشکیل تعاونیهای دانش بنیان در مراکز دانشگاهی با همکاری اداراتی همچون جهاددانشگاهی، پارک علم و فناوری و مرکز نوآوری و توسعه تعاون (منتا) است که با اعطای وام های کم بهره از محل صندوق نوآوری و شکوفایی صورت می گیرد.
وی انجام همکاریهای مشترک آمورزشی و ترویجی با جهاد دانشگاهی برای تعاونیهایی که اعضای آنها افراد تحت پوشش نهادهای حمایتی هستند را یکی دیگر از برنامههای بخش تعاون استان در سال جاری عنوان کرد.
مدیر تعاون اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کردستان تاکید کرد: امسال سیاست اصلی ما حمایت از تعاونی های بزرگ مقیاس است که در قالب اعطای وام های کم بهره، کمک به بحث بازاریابی و افزایش حداقل دستمزد شکل میگیرد.
وی گفت: به صورت کلی هدفگذاری امسال استان تشکیل 56 تعاونی و سه اتحادیه تخصصی جدید است.
حداقل و حداکثر تعداد عضو در تعاونیها به نسبت سرمایه، نوع فعالیت، فرصت شغلی و رعایت اصل عدم تمرکز و سهم متغیر است اما تعداد اعضا به موجب ماده 6 قانون بخش تعاون، نباید کمتر از هفت نفر باشد و این تعداد باید در زمان فعالیت شرکت تعاونی نیز حفظ شود.