رئیس مرکز نظارت بر امنیت اطلاعات بازار سرمایه تشریح کرد؛
از بازرسیهای جامع امنیتی تا ارتقای امنیت سایبری در بازار سرمایه در سال ۱۴۰۰
عصر بازار- در سال ۱۴۰۰ تمامی شرکتهای ارکان بازار سرمایه و شرکتهای کارگزاری مورد بازرسی جامع امنیتی قرار گرفتند.
عصر بازار- در سال ۱۴۰۰ تمامی شرکتهای ارکان بازار سرمایه و شرکتهای کارگزاری مورد بازرسی جامع امنیتی قرار گرفتند.
به گزارش پایگاه خبری «عصر بازار» به نقل از سنا؛ رئیس مرکز نظارت بر امنیت اطلاعات بازار سرمایه (مکنا) سازمان بورس با تأکید بر اینکه حفظ و پاسداری از منافع سرمایهگذاران در بازار سرمایه از جمله ماموریتها و استراتژیهای کلیدی سازمان است، گفت: در این راستا از ابعاد مختلف کسبوکاری و فنی تدابیر، پیشگیرانه و مناسبی اخذ شده است.
حامد سنجری ادامه داد: با توجه به مکانیزه شدن عمده فعالیتهای بازار سرمایه از قبیل ثبتنام مشتریان، احراز هویت سجام، انجام معاملات برخط، صدور و ابطال واحدهای صندوقهای سرمایهگذاری، امور بازارگردانی، سبدگردانی، پردازش اطلاعات مالی و فرایندهای پیش و پس از معاملات، ضرورت اتخاذ راهکارهای نوین برای محافظت از داراییهای سرمایهگذاران بیش از پیش احساس میشود.
این مقام مسئول تصریح کرد: مرکز نظارت بر امنیت اطلاعات بازار سرمایه (مکنا) با سه هدف اصلی سیاستگذاری، نظارت و آموزش امنیت سایبری در سازمان بورس و اوراق بهادار تشکیل شده است و ذیل اهداف مشخص شده فعالیت میکند.
او با بیان اینکه بیش از 700 نهاد مالی در بازار سرمایه زیر چتر نظارتی سازمان بورس و اوراق بهادار قرار دارند، خاطرنشان کرد: وضعیت امنیت تمامی سامانهها و زیرساختهای این نهادهای مالی توسط مرکز مکنا مورد بازرسی و پایش قرار دارد.
به گفته رئیس مرکز نظارت بر امنیت اطلاعات بازار سرمایه (مکنا)، با توجه به راهاندازی مرکز عملیات امنیت (SOC) سلسله مراتبی در مرکز مکنا، امکان نظارت لحظهای و مستمر بر تمامی رویدادهای فنی و امنیتی بازار سرمایه فراهم و در سال 1400 بسیاری از فعالیتهای مشکوک سایبری توسط این مرکز شناسایی و اقدامات پیشگیرانه مقتضی انجام شده و آسیبپذیریهای امنیتی بازار سرمایه تا حد مناسبی کاهش یافته است.
او با بیان اینکه امنیت هیچگاه صددرصدی و تضمینی نیست، خاطرنشان کرد: مرکز مکنا با بهرهگیری از استانداردهای بهروز دنیا در حوزه امنیت و ابلاغیات بالادستی پدافند غیرعامل و مرکز مدیریت راهبردی افتای ریاست جمهوری، سیاستگذاریهای مناسبی در حوزه امنیت بازار سرمایه داشته و همواره در تلاش است با نظارت کامل و جامع بر اجرای صحیح الزامات در شرکتها و نهادهای مالی تابعه و تحت نظارت، وضعیت امنیت سایبری در بازار سرمایه را ارتقا دهد.
سنجری با اشاره به اینکه در سال 1400 تمامی شرکتهای ارکان بازار سرمایه و شرکتهای کارگزاری مورد بازرسی جامع امنیتی قرار گرفتهاند و پیگیریهای لازم بر حذف و کاهش نقاط آسیبپذیر شناسایی شده صورت گرفته است، عنوان کرد: بیش از 300 مجوز امنیتی در سال جاری برای بهرهبرداری از سامانههای مرتبط بورسی در سطح امنیت، از سوی این مرکز صادر شده است.
رئیس مکنا با بیان اینکه راهاندازی مراکز داده پشتیبان سامانههای معاملات برخط به طور دقیق در حال پیگیری است، گفت: بیش از 30 درصد از سامانههای معاملات برخط از مرکز داده پشتیبان برخوردارند که این امر منجر به دسترسپذیری تقریبا 100 درصدی سامانههای یادشده خواهد شد.
به گفته این مقام مسئول، برگزاری مانورها و رزمایشهای متعدد سایبری و پدافندی در بازار سرمایه با هدف محک زدن وضعیت امنیت بازار سرمایه از دیگر اقدامات این مرکز در سال 1400 بوده است.
سنجری با اشاره به ضرورت هوشیاری و آمادگی سایبری ارائهدهندگان سرویسهای فنی بازار سرمایه، از فعالان و سرمایهگذاران بازار سرمایه درخواست کرد: فعالان بازار سرمایه با رعایت موارد امنیتی و حفظ اطلاعات حسابهای کاربری خود به ارتقاء دو جانبه وضعیت امنیت این حوزه کمک کنند.
رئیس مرکز مکنا بیان کرد: رویکردهای سختگیرانه و بازرسیهای دقیق برای حفظ منافع سرمایهگذاران در سال آتی ادامه خواهد داشت و همه متولیان زیرساختها و سامانههای بورسی باید حفظ امنیت خدمات ارائه شده خود را اولویت امور توسعهای خود قرار دهند.