اتصال بازرگانان ایران و کره در چارچوب سامانه سککوک
عصر بازار- مدیرعامل شرکت توسعه تجارت الکترونیک نگین توسن از آغاز مذاکرات برای انعقاد تفاهمنامهای برای اتصال و گسترش تعاملات بازرگانان ایرانی و کرهای در چارچوب سامانه سککوک و Gobiz خبر داد.
عصر بازار- مدیرعامل شرکت توسعه تجارت الکترونیک نگین توسن از آغاز مذاکرات برای انعقاد تفاهمنامهای برای اتصال و گسترش تعاملات بازرگانان ایرانی و کرهای در چارچوب سامانه سککوک و Gobiz خبر داد.
به گزارش پایگاه خبری «عصر بازار» به نقل از ایبنا ، فردوس باقری در خصوص حضور سامانه ملی سککوک در نمایشگاه صنایع نوآور کره جنوبی، اظهار داشت: مذاکرات برای دستیابی به تفاهمنامه با مجموعه Gobiz صورت گرفته و استمرار دارد و تا انعقاد تفاهم چند دور مذاکرات در تهران و سئول خواهیم داشت. یکی از مهمترین چارچوبهای پیشبینیشده برای این تفاهم یکپارچهسازی و یکی از مهمترین نقاط قوت این یکپارچهسازی عزم و اراده جدی مسئولان دولت کره و ایران به حفظ و گسترش تعاملات تجاری دو کشور در چارچوب بنگاههای کوچک و استارت آپ هاست.
باقری اذعان داشت: فاصله گرفتن از اکوسیستم سنتی در حوزه بازرگانی و روی آوردن به تکنولوژیهای نوین ارتباطی بر بستر وب، امروزه به یک دغدغه ملی در کشور تبدیلشده است که سامانه سککوک این دغدغه را برطرف کرده و حضور در نمایشگاه سئول فرصتی برای آشنایی و اعتماد بازرگانان بینالمللی به تواناییهای تکنولوژیک و ارتباطی سامانه ملی و بومی سککوک است.
وی تصریح کرد: سفر به سئول منجربه افزایش عمر بهکارگیری سککوک در بنگاههایی از داخل کشور بهخصوص SME ها می شود و راه همکاری در سطح بینالمللی را در سایه حمایتهای سازمان صنایع کوچک وزارت صمت فراهم میکند.
باقری تاکید کرد: واقعیت آن است که اگر فعالان حوزه ارتباطات بازرگانی ایران بر بستر وب بخواهند در عرصه بینالمللی حضور پایداری داشته باشند، باید کیفیت مناسب را در کنار تضمینهای حرفهای ارایه کنند تا باورپذیری دیگران نسبت به توانایی های متخصصان کشور افزایش یابد.
وی ادامه داد: شرکت توسعه تجارت الکترونیک نگین توسن که سامانه سککوک را طراحی و عملیاتی کرده است در داخل کشور با انعقاد تفاهم نامه های متعدد و موفقیت برای توسعه فعالیت این سامانه، به این نتیجه رسید که باید همین روند را در سطح بینالمللی دنبال و با عقد تفاهمنامههای مشابه در خارج از کشور مبادلات در سککوک را در سطح جهانی گسترش دهد.
مدیرعامل شرکت توسعه تجارت الکترونیک نگین توسن تاکید کرد: حضور سامانه سککوک در نمایشگاه صنایع نوآور کره جنوبی با همین دیدگاه به منظور تکمیل این روند انجام شد. همانگونه با رونمایی زیرساخت بلاک چین این سامانه در نمایشگاه الکامپ تلاش کردیم تا ابعاد مختلف تواناییهای سامانه ملی سککوک را برای بخش خصوصی و فعالان حوزه بازرگانی تشریح و تبیین کنیم.
باقری اذعان داشت: 500 فقره برات الکترونیکی در سامانه سککوک در بازار داخل و در فرصت کوتاه از زمان راهاندازی آن صادرشده است ویکی از مهمترین دغدغههای پوشش تراکنشها و تعاملات با پارتنرهای خارجی است تا فعالان این سامانه در حوزه توسعه صادرات و تضامین لازم بتوانند در کشور مقصد مشکلاتی که در بخش تجدید تحریمها در دوره اخیر و یا برآورده کردن نیازهای تکنولوژیکی را مرتفع کنند.
وی افزود: مجموعه تعاملات با واحدهای کسبوکار یا SME های مستقر در سطح کشور نشان میداد که در سککوک باید یک راهکاری در آینده نهچندان دور تعبیه کرد تا بتوانیم در حوزه صادرات برای SME ها و حوزه ارتقای تکنولوژیهای آنها را در شرایط زیرساختهای ایکامرس را برایشان تأمین بکنیم.
باقری در خصوص مذاکرات برای توسعه همکاری ها در سامانه سککوک در کشور کره ، گفت: در کره چند تیپ مذاکرات انجام شد. در این کشور نهادی به نام (SBC) که وظیفه حمایت مستقیم از بنگاههای کوچک را در قالب پلتفرمهای ارتباطی بر بستر وب بر عهده دارد. در همین چارچوب با Gobiz که در چارچوب حمایت SME وظیفه توسعه بازارهای صادراتی را دارد، مذاکره کردیم. سامانه Gobiz مانند سککوک، گسترش صادرات را دنبال میکند و دقیقاً مثل سککوک B to B است، یعنی متصل کردن بازرگانان و افزایش دادوستد میان آنان را بر عهده دارد.
وی با تاکید بر این که در پرزنت ها و مذاکراتی با کشور کره، سطح تکنولوژی که در داخل کشور در سککوک به آن رسیدهایم را نهتنها حرفهای ارزیابی کردند بلکه این فناوری برای آن ها جذاب بود، اظهار داشت: در سامانههایی مثل Gobiz و سککوک، فرآیند B to B و B to C دنبال میشود تا جدای از متصل کردن بازرگانان به یکدیگر، بستری برای متصل کردن بازرگانان به مشتریان نیز در بستر فراهم شود.
مدیرعامل شرکت توسعه تجارت الکترونیک نگین توسن یادآور شد: مذاکرات این شرکت در کره در حاشیه مذاکرات دکتر نجفی معاون وزیر صمت و رییس سازمان صنایع کوچک صورت گرفت که آشنایی آن ها با این سامانه منجر به اعتماد و باور به تواناییهای و کلید گسترش حضور بینالمللی سککوک خواهد بود.
باقری در پاسخ به این پرسش که گسترش فعالیت در عرصه بینالمللی چه میزان در کاهش اثرات تحریمی تأثیرگذار است، گفت: فاصله گرفتن از اکوسیستمهای سنتی حرکت به سمت اکوسیستمهای ارتباطی پیشرفته اثرات تحریم به حداقل میرساند و البته سامانه ملی سککوک باهدف دور زدن تحریم فعالیت نمیکند اما گسترش تعاملات در این سامانه در سطح بین منجر به تسهیل روند تجارت بین بازرگانان دو کشور، کاهش هزینه بنگاهها در مقابل افزایش سرعت و افزایش کیفیت میشود.
وی افزود: با سه شاخص کاهش هزینه، افزایش سرعت و ارتقای کیفیت، سککوک و سامانهای مانند Gobiz میتوانند روند تجاری معاملات را روان و تسهیل کند که این امر بهطور طبیعی منجر به کاهش آثار تحریم میشود زیرا در چنین سامانهای چندان پول جابهجا نخواهد شد، بلکه دادوستدها با تضمینهای لازم در آن انجام میشود و حتی ممکن است بازرگانان باهم در این دادوستدها کالا مبادله کنند.
باقری در پاسخ به این پرسش که چه کشورهایی مقاصد بعدی برای گسترش تعاملات در سککوک است، خاطرنشان کرد: قبل از سفر به کره تفاهمنامهای را برای حضور منطقهای سککوک در بازار عراق امضاشده که این تفاهمنامه در این هفته مبادله میشود. وی افزود: گام بعدی امضای تفاهمنامههایی با سازمان مناطق آزاد تجاری، مناطق آزاد کشورهای آزاد همسایه است، که با همین هدف در منطقه آزاد ماکو مذاکرات خوبی با کشورهای هممرز آذربایجان و ترکیه شده که به نتیجه خواهد رسید. همین مذاکرات را در منطقه آزاد چابهار و اروند با کشورهای همسایه در حال پیگیری است اما در این میان بهطور خاص با عراق به تفاهمنامه رسیدهایم.
مدیر عامل شرکت توسع تجارت الکترونیک نگین توسن در خصوص چشم انداز استمرار این روند نیز گفت: اهداف طراحیشده در سککوک بهطور مستقیم بر روی GDB کشور تمرکز دارد. بنابراین گسترش این حضور در آینده دنبال ارتقای شاخصهای کلان اقتصادی ازجمله تولید ناخالص ملی کشور است.
وی افزود: چشمانداز حضور بینالمللی و منطقهای در ایجاد زیرساختهای نوین ارتباطی برای تجارت و بنگاههای کشور در سامانه سککوک است که در این چشمانداز اتاقهای بازرگانی مناطق آزاد و فعالان بنگاههای صنایع کوچک و متوسط را هدفگذاری شدهاند که در آینده نزدیک باهدف گسترش تجارت الکترونیک، به دنبال کمک به سادهسازی قوانین تجارت کشور است.
باقری در پایان گفت: دورنمای فعالیت این سامانه مثبت ارزیابی میشود و با مطالعات متعدد بر روی بازار منطقه با هدف توسعه صادرات، حضور سککوک میتواند در این زمینه تأثیرگذار باشد زیرا استفاده از زیرساختها فین تک در سامانه ملی سککوک برای تسهیل تجارت و کسبوکار میتواند کمک خوبی برای نهادهای حاکمیتی در رونق و تسهیل توسعه صادرات باشد.